Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PROJEKTI


Tržni inšpektorat RS vodi skupino 12 držav, ki bo ugotavljala skladnost električnega ročnega orodja v sklopu skupne akcije JA2014, ki jo koordinira PROSAFE

 

PROSAFE (Product Safety Forum of Europe) je neprofitna strokovna organizacija, ki združuje organe tržnega nadzora v evropskem gospodarskem prostoru (angleško EEA - European Economic Area). Njen glavni cilj je izboljšati varnost uporabnikov proizvodov in storitev v Evropi. Skupne akcije vodenih nadzorov s strani organizacije PROSAFE so v osnovi finančno podprte s strani Evropske Komisije.

 

Na podlagi podpisane pogodbe 666174 – JA2014 – GPSD med PROSAFE in Evropsko Komisijo, ki jo zastopa agencija CHAFEA (Consumers, Health, Agriculture, and Food Executive Agency) je potekala v prostorih organizacije PROSAFE 1. 7. 2015 v Bruslju uvodna konferenca, katere se je udeležilo 35 organov tržnega nadzora iz 27 držav članic, ki so tudi sopodpisniki te pogodbe. Konferenca je bila uspešna, PROSAFE pa je na podlagi tega dogodka izdal glasilo, katerega si lahko preberete v slovenskem in angleškem jeziku.