Skoči na vsebino

NEVARNI PROIZVODI (RAPEX)

 • 12. 1. 2017

  Nevarni proizvod - kotni brusilnik VILLAGER 115mm (leto izdelave 2015), EAN 8606104032187

  Pri preskušanju kotnega brusilnika v preskusnem laboratoriju je bilo ugotovljeno, da kotni brusilnik ne izpolnjuje bistvenih varnostnih zahtev priloge 1 Pravilnika o varnosti strojev (Ur. l. RS; št. 75/08, 66/10, 74/11) v naslednjih točkah: v točki 1.7.4.2 (tveganje povezano z vsebino navodil), saj manjkajo določena varnostna opozorila, v točki 1.3.8 (tveganje povezano z gibajočimi se deli), saj se ščitnik rezalne plošče v primeru uničenja le-te zavrti za kot 1800, kar je več od dopustnega kota 900, v točki 1.2.4.3 (tveganje povezano z zaustavitvijo v sili), saj se kotni brusilnik, ki... Več »
 • 14. 9. 2016

  Nevarni proizvod - mobilni telefon Samsung Galaxy Note 7

  Iz obvestila proizvajalca izhaja, da uporaba tega telefona zaradi napake na bateriji lahko predstavlja nevarnost požara in opeklin.   Družba Samsung se je prostovoljno odločila za odpoklic in zamenjavo aparata Galaxy Note 7.   Če ste že prejeli Galaxy Note7, lahko stopite v stik z vašim prodajalcem ali obiščete prodajno mesto, kjer ste ga kupili. Samsung bo organiziral menjavo telefona na vseh mestih prodaje.   Na naslednji spletni strani se nahajajo podatki o nevarnih proizvodih, ki jih je Tržni inšpektorat RS odkril na trgu Republike Slovenije. Za dostop do strani kliknite na povezavo.     Če si želite ogledat... Več »
 • 25. 8. 2016

  Nevarni proizvod - Osebna varovalna oprema – Vponka – plezalna oprema

  Iz RAPEX obvestila št. A12/0333/16 Avstrija, izhaja prostovoljni odpoklic vponk/kompletov zaradi pomanjkljivosti pri vratcih, ki lahko povzročijo, da vponka ne deluje pravilno in odpove njen sistem delovanja. Pri nekaterih vponkah so lahko zakovice vratic (pri vponkah s polnimi vratci) in konci žic (pri vponkah z žičnimi vratci), ki povezujejo vratca s telesom vponke nepravilno izdelane, kar lahko povzroči ločitev vratic od vponke. Pri nekaterih vponkah z zakovico je lahko nepopolno sestavljen tudi rokav vratic, kar povzroči nepravilno zaklepanje vponke. Zaradi pomanjkljivosti vponka oziroma komplet ... Več »

 

Na naslednji spletni strani se nahajajo podatki o nevarnih proizvodih, ki jih je Tržni inšpektorat RS odkril na trgu Republike Slovenije. Za dostop do strani kliknite na povezavo.

 

Če si želite ogledati vse proizvode, ki so bili v Evropski uniji prijavljeni v sistem RAPEX kot nevarni proizvodi, si lahko ogledate objavo teh proizvodov na njihovi uradni spletni strani (stran je v angleščini).