Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

O INŠPEKTORATU

 

POZDRAVNI NAGOVOR

  

Dobrodošli obiskovalec, obiskovalka!

 

Eden pomembnejših organov v Sloveniji na področju varstva potrošnikov in varnosti proizvodov je Tržni inšpektorat RS, ki deluje kot organ v sestavi Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Tržna inšpekcija obstaja že dolgo vrsto let. 

 

V obsežnem nizu aktivnosti, je naša prioriteta zagotavljati zakonitost delovanja vseh akterjev na trgu, s ciljem in v želji doseči urejen trg. Tržni inšpektorji pri tem izvajamo nadzor spoštovanja veljavnih predpisov, med katere kot najpomembnejša področja sodijo varstvo potrošnikov, varnost proizvodov, trgovina, gostinstvo, storitev, cene, turizem, obrt in varstvo avtorskih pravic.

 

Naše delo ne predstavlja zgolj izvajanje inšpekcijskega nadzora, temveč v duhu preventivnega delovanja tudi seznanjamo potrošnike in podjetja ter s tem vsem sodelujočim na trgu omogočamo lažje in zakonito poslovanje. 

 

Vsakodnevno rešujemo prejete prijave, ki skupaj z vašimi pobudami predstavljajo pomembne informacije o dogajanju na našem trgu. S svojimi pobudami prispevate k zaznavanju problematičnih področij trga in k nadaljnjem delu tržnih inšpektorjev v skladu s strategijo Tržnega inšpektorata RS.

 

Na spletnih straneh za vas objavljamo letna poročila, obrazec za podajo prijav, predstavitev dela in organiziranost organa, podatke o delovnih področjih, seznam predpisov, ki jih dnevno posodabljamo, povezave do spletnih strani drugih organov, sproti pa objavljamo še poročila o nadzorih, aktualne novice, odgovore na pogosta vprašanja, podatke o nevarnih proizvodih (RAPEX), video prispevke novic prilagojene gluhim in naglušnim  in druge informacije v upanju, da boste našli, kar iščete.  

 

Skupaj z vami si želimo, da bi bili s pomočjo Tržnega inšpektorata RS zmagovalci vsi- tako zadovoljni potrošniki, kot tudi uspešna podjetja. 

 

 

S spoštovanjem,

 

Andrejka Grlić,

Glavna tržna inšpektorica